los legums, l'ortalissa
les légumes - vegetable

languedocien français English
las èrbas les fines herbes aromatic herbs
lo jolverd le persil parsley
lo baselic, l'alfasega, l'alfabrega le basilic basil
l'api le céleri celery
lo fenolh le fenouil fennel
la ceboleta la ciboulette chive
la ceba l'oignon onion
l'escalòta l'échalote shallot
l'alh l'ail garlic
lo pòrre le poireau leek
l'espargue l'asperge asparagus
l'escarchòfa l'artichaut artichoke
lo campairòl / los campairòls champignon(s) mushroom(s)
l'endévia l'endive chicory
l'espinac les épinards spinach
l'ensalada

la lachuga
la salade

la laitue
salad

lettuce
lo caulet le chou cabbage
lo caulet de Bruxèlas le chou de Bruxelles Brussels sprout
lo caulet-flòri le chou-fleur cauliflower
lo caulet bròca le brocoli broccoli
la coja la citrouille, le potiron pumpkin
la carbassa
la cocorda, cogorda
la calebasse
la courge
calabash, gourd
marrow, squash
la corgeta la courgette zucchini
lo cocombre, cogombre le concombre cucumber
lo cornisson le cornichon gherkin
l'aubergina, (la merinjana) l'aubergine eggplant
lo pebron le poivron sweet/bell pepper
la pebrina le piment hot/chili pepper
la mongeta, lo favòl le haricot blanc, flageolet bean
las favas les fèves broad beans
los peses les petits pois peas
lo cese, céser les pois chiches chickpeas
las lentilhas les lentilles lentils
las cerealas les céréales cereals, grains
lo blat, (froment) le blé wheat
l'òrdi l'orge barley
la civada l'avoine oat
lo segal le seigle rye
lo milh le maïs maize, corn
lo ris le riz rice
lo sojà le soja soybean, soya bean
la patana, (trufa) la pomme de terre potato
las fritas les frites "French fries"
la bledaraba la betterave beet, beetroot
lo nap le navet turnip
lo rutabagà le rutabaga yellow turnip, swede
la pastenaga le panais parsnip
las carròtas les carottes carrots
lo rafe le radis radish
l'avocat " avocado
l'oliva (verda / negra)

l'oliu, (l'olivièr)
l'olive (verte / noire)

l'olivier
olive

olive tree
la tomata la tomate tomato